En aften med Siriuspatruljen

Klippebord-1.jpg

Mandag d. 12. marts kl. 19:00
har Sejlklubben inviteret Anders Kjærgaard til at komme og fortælle om arbejdet med Siriuspatruljen. De mange år i Grønland har han også brugt på at tage en lang række film og billeder, som han denne aften vil vise os. De er fantastisk smukke og giver os et unikt indblik i en anderledes del af det danske rige.

Klippebord-2.jpg

Det er ikke svært at holde hovedet koldt, når temperaturen er 2-cifrede minusgrader. Men det er nødvendigt, når der skal patruljeres i det nordøstlige Grønland på et 18.000 kvm km. stort areal med farer i både indlandsisen, vejret og mulige isbjørne. Medlemmerne af Siriuspatruljen arbejder i 26 måneder, hvor en patruljes 2 mand arbejder alene en god del af tiden på patrulje – dog sammen med hundene.

Anders Kjærgård har været leder af patruljen i 2009-11 og igen i 2015-16, så han ved alt om det hårde arbejde. Men han ved også, at det er en smuk, barsk og betagende oplevelse at køre slædepatrulje, hvor man skal kunne klare sig selv og overleve de mulige farer med respekt for landet og naturen.

Foredraget er gratis for medlemmer og "påhæng", har man ikke tilknytning til klubben er man også velkommen for det beskedne beløb af 50 kr. (betales på aftenen).

Klippebord-3.jpg
Klippebord-4.jpg
Klippebord-4.jpg