Igen i 2016 afholder Frederikssund og Marbæk sejlklubber i fællesskab ugentlige tirsdagssejladser henover forårs- og efterårssejlersæsonen.

Ugentlig sejlads giver god sejlerfaring og er en rigtig god lejlighed til at få trimmet og optimeret sejladsen. Som erfaren kapsejler har du mulighed for at vride den sidste tiendedel ud af båden og skærpe taktikken – og er du nybegynder, kan du lære at vælge den rigtige sejlføring og trimme båden under forskellige vejrforhold. De erfaringer du gør dig, kan komme dig til stor nytte, når du skal til race, på sejlerferie eller på weekendtur med familie eller venner.

Kapsejlads

Vi sejler kapsejlads efter kapsejladsreglerne og efter handicapmål, så forskellige både kan sejle mod hinanden. Bådene placeres i en startgruppe, der passer til bådens handicap. Har du ikke et målerbrev med oplysninger om din båds handicap, tildeler kapsejladsudvalget dig et estimeret mål. Du kan så ikke vinde præmier for de samlede resultater for henholdsvis forårs- og efterårssæsonen, men du kan vinde alle øvrige præmier på lige vilkår. Vi kapsejler for at vinde, men vi gør det for sjov – og så er det fint med et adrenalin-kick én gang om ugen.

Cruisingsejlads

Samtidig med kapsejladsen sejles ”Flagløb” for både, der ikke ønsker at kapsejle. I flagløbet sejles efter de almindelige søvejsregler og både skal ikke have målerbrev. Crusingbådene får dog tildelt et handicapmål, så de også kan sejle om præmier. Som cruisingsejler:

-       behøver du ikke finde så mange gaster. Du kan enten sejle alene eller med familie og venner.
-       behøver du ikke at sætte dig ind i komplicerede kapsejladsregler.
-       behøver du ikke at være en ørn til at håndtere en spiler eller genakker.
-       skal du ikke bruge tid på målerbrev og vejning af båden.

Vi tildeler dig et mål som muliggør, at du kan konkurrere for sjov. Og så har du en god undskyldning for at komme på vandet med ligesindede en gang om ugen!

After sailing

Tirsdagssejladserne slutter med hygge i Frederikssund sejlklubs klubhus, hvor kabysudvalget disker op med højtbelagte madder og salg af drikkevarer til rimelige priser. Aftenens resultater offentliggøres og situationer diskuteres i hyggeligt lag. Vinderne udråbes, og der uddeles præmier.

Alle kan deltage

Du kan deltage som sejler – både som cruising- eller kapsejler, og som skipper på egen båd eller som gast på en andens. Men du kan også deltage som dommer, hjælper eller i kabyssen. Vi kan altid bruge en ekstra hånd. Hvis du ønsker en gasteplads eller mangler gaster til din båd, hjælper kapsejladsudvalget gerne. Tag fat i os og vi vil forsøge at etablere kontakt.

Tilmelding

Tilmelding foretages gennem formularen herunder, ved at kontakte kapsejladsudvalget på mail eller telefon, eller ved at møde op på skippermødet. Deltagergebyret er kr. 300.- pr. båd for hele sæsonen.

Torben Gravenhorst
Lokesvej 8