Beretningen om livet i Siriuspatruljen

Tilhørerne i klubben.jpg

Omkring 25 medlemmer fulgte mandag den 12. marts Anders Kjærgaards spændende beretning om det hårde liv i og med Siriuspatruljen. Det kræver en god fysik, en stærk psyke og ekstreme samarbejdsevner at udholde de månedlange slæderejser i arktisk vintermørke med en slæde på 300-400 kg, kun i selskab med én makker og et kobbel slædehunde. Der er om sommeren, med skib og helikopter udlagt depoter med knap 100 km afstand. Nogen gange kan man opleve at en isbjørn har tømt depotet. Derfor er et af optagelseskriterierne, at man kan klare 100 km på ski alene i uvejsomt terræn til næste depot. Der er mange der søger optagelse, men kun få, der består alle prøverne - dels i Danmark og dels i Grønland. Man binder sig på forhånd til 26 måneder, det første år som ”føl” og det næste år som den erfarne med et nyt ”føl”.

Anders Kjærgaard

Anders Kjærgaard

Anders, som nu er uddannet psykolog, fortalte i øvrigt, at han havde været på Sirius-hold sammen med Christian Liebergreen, som her i klubben i marts 2014 fortalte om sin ni-måneders non-stop single-hand sejlads Jorden rundt 2012-2013 i en Sagitta 35, og at han havde ydet psykologisk opbakning til Christian undervejs.

Kjeld Moselund

Et typisk vinterprogram for en Sirius-patrulje

Et typisk vinterprogram for en Sirius-patrulje

Anders Kjærgaard FØR og EFTER Sirius

Anders Kjærgaard FØR og EFTER Sirius

Chr. Hangel fik i går aftes tildelt kommunens ”Årets Lederpris”

Idrætsildsjæle blev hædret med priser

Lederprisen FAA udsnit.jpg

prisuddeling: Årets Lederpris, Idrætspris og Fritidspris blev tirsdag aften uddelt i Møllegaardhallen i Jægerspris.

jægerspris: Tirsdag aften blev for nogle af kommunens ildsjæle inden for sport og fritid en helt særlig aften, da de blev hyldet for deres store indsats. 

Stolt prismodtager

Årets Lederpris, gik til Christian Sparre Hangel, som er leder af Frederikssund Juniorsejlcenter. Han fik prisen for sit store engagement, sin evne til at få glæden ved sporten frem i de unge og for at bygge bro mellem generationer.

Chr.Hangel og Tina Tving Stauning.jpg

En aften med Siriuspatruljen

Klippebord-1.jpg

Mandag d. 12. marts kl. 19:00
har Sejlklubben inviteret Anders Kjærgaard til at komme og fortælle om arbejdet med Siriuspatruljen. De mange år i Grønland har han også brugt på at tage en lang række film og billeder, som han denne aften vil vise os. De er fantastisk smukke og giver os et unikt indblik i en anderledes del af det danske rige.

Klippebord-2.jpg

Det er ikke svært at holde hovedet koldt, når temperaturen er 2-cifrede minusgrader. Men det er nødvendigt, når der skal patruljeres i det nordøstlige Grønland på et 18.000 kvm km. stort areal med farer i både indlandsisen, vejret og mulige isbjørne. Medlemmerne af Siriuspatruljen arbejder i 26 måneder, hvor en patruljes 2 mand arbejder alene en god del af tiden på patrulje – dog sammen med hundene.

Anders Kjærgård har været leder af patruljen i 2009-11 og igen i 2015-16, så han ved alt om det hårde arbejde. Men han ved også, at det er en smuk, barsk og betagende oplevelse at køre slædepatrulje, hvor man skal kunne klare sig selv og overleve de mulige farer med respekt for landet og naturen.

Foredraget er gratis for medlemmer og "påhæng", har man ikke tilknytning til klubben er man også velkommen for det beskedne beløb af 50 kr. (betales på aftenen).

Klippebord-3.jpg
Klippebord-4.jpg
Klippebord-4.jpg